architecten verminken Het Steen

LT
architecten verminken Het Steen
zo zag Het Steen aan de Antwerpse kade eruit toen Linnig het tekende in de 19de eeuw; wij houden van mooie dingen, het stadsbestuur blijkbaar niet.




de verminking

Philippe Viérin van NoAarchitecten leutert in een reactie op ATV: "Het is een beetje zoals wanneer je aan het koken bent (...) Je kan het eigenlijk alleen maar proeven wanneer alles op het bord ligt." (en meer van die onzin)
Hoelang laten we onkundigen onze stad nog verder verminken. Mannen die architectuur verwarren met koken ... Godbetert ! En wat een pretentie. Alsof de Antwerpenaars niet in staat zouden zijn te oordelen op basis van wat er al staat. Voor wie houdt Viérin ons eigenlijk?! Kleuters?

Stadsbouwmeester Christian Rapp vindt dan weer dat we het niet teveel over esthetiek mogen hebben. We mogen pas oordelen als alles heraangelegd is.
Ook al aan de cocaïne, meneer Rapp? Wij oordelen over wat wij willen oordelen. Dat laten we best niet aan u over. Samen met het misbaksel mag meneer Rapp stante pede vertrekken.

En onze burgervader Bart De Wever? In welke bochten gaat die zich kronkelen om het bouwsel te verdedigen? Van reputatieschade gesproken.

LT@ wikipedia