Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /data/sites/web/mersbe/www/BOOK/988529.php:42) in /data/sites/web/mersbe/www/bookshelf_checkout.php on line 428


STEINBECK John

Reizen met Charley - Een zoektocht naar Amerika (vert. van Travels with Charley in Search of America - 1962)

6de druk in deze vertaalde versie. Pb, in-8, 253 pp. Uit het Amerikaans vertaald door Tineke Funhoff. JS beschrijft de verandering in de VS na WO II: van massaproductie naar ongeremde massaconsumptie. Interessante uitspraken over eigendom, het volk, vooruitgang en racisme in het zuiden. Steinbeck maakt duidelijk dat economische groei tenkoste gaat van mens en milieu (afval). Hij startte zijn reis in september 1960.
Een intelligent boek dat ook peilt naar de zin van en de herinnering aan een reis en wat het doet met een mens. Want de mens maakt geen reis, de reis maakt de mens.

John Steinbeck (1902-1968), een tedere anarchist, ontving in 1962 de Nobelprijs voor de Literatuur.

'Terwijl ik overal in het land de historische gedenkplaten las, dacht ik aan die dingen en aan hoe de mythe het feit uitwist.' (79)
'Ik ben er uit lange ervaring achter gekomen dat ik alle naties bewonder en alle regeringen haat, en nergens wordt mijn natuurlijke anarchisme meer geprikkeld dan bij nationale grenzen waar geduldige en efficiënte ambtenaren hun plicht op het gebied van immigratie en douane doen.' (82)

STEINBECK John@ wikipedia

€ 15.0

Warning: mysql_close() expects parameter 1 to be resource, object given in /data/sites/web/mersbe/www/_includes/template/mysql_close.php on line 8