Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /data/sites/web/mersbe/www/BOOK/988520.php:42) in /data/sites/web/mersbe/www/bookshelf_checkout.php on line 428


EVANS Richard J.

De eeuw van de macht - Europa 1815-1914 (vertaling van The Persuit of Power - Europe 1815-1914)

Hardcover, stofwikkel, grote in-8, 1102 pp., illustraties, kaartjes, bibliografische noten, bibliografie, index/register.

Noot LT: Evans treedt in de voetsporen van Eric Hobsbawm (1917-2012); zie zijn onovertroffen trilogie over de 19de eeuw The Age of Revolution (1789-1848), The Age of Capital (1848-1875), The Age of Empire (1875-1914).

Tekst van de backcover:
De negentiende eeuw is misschien wel de meest wonderlijke periode uit de geschiedenis. Het was een tijd waarin alles wat als modern werd gezien ongelooflijk snel ouderwets bleek te zijn, waarin enorme steden binnen één generatie uit de grond verrezen, nieuwe Europese landen werden gevormd en mensen voor het eerst bijna direct over een afstand van duizenden kilometers konden communiceren.

Wat al deze veranderingen gemeen hadden, was het streven naar macht bij alle rangen en standen, van de bankier die op economische macht uit was tot de horige die onder het juk van zijn landheer probeerde uit te komen, van de ingenieur die het milieu ondergeschikt maakte aan het maatschappelijk belang tot de psychiater die de wetenschap gebruikte om de menselijke natuur te onderdrukken.

Richard J. Evans (°1947) geeft een volledige beschrijving van de revoluties, de oorlogen en de opbouw van rijken die de negentiende eeuw markeerden. De eeuw van de macht is een boek van een historicus op het hoogtepunt van zijn kunnen en essentieel voor iedereen die probeert inzicht te krijgen in het Europa van toen én nu.

EVANS Richard J.@ wikipedia

€ 60.0

Warning: mysql_close() expects parameter 1 to be resource, object given in /data/sites/web/mersbe/www/_includes/template/mysql_close.php on line 8