Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /data/sites/web/mersbe/www/BOOK/987787.php:42) in /data/sites/web/mersbe/www/bookshelf_checkout.php on line 428


BLOM Philipp

De duizelingwekkende jaren. Europa 1900-1914 (vertaling van The Vertigo Years. Change and Culture in the West 1900-1914 - 2008)

9de druk. Vuistdikke paperback, grote in-8, 560 pp., illustraties in ZW, noten, bibliografie, register. Geert Mak noemde het een fascinerend boek.
Sterke narratieve geschiedschrijving; de beschreven periode was een tijd van versnelling, complexiteit en contradictie. Blom ontkoppelt op een interessante manier de periode 1900-1914 van de Wereldoorlog, die erop volgt. Een beschrijving zonder voorkennis van de gruwel, als het ware. Zijn aandacht gaat uit naar de literatuurwetenschap, kunstgeschiedenis, socialisme en de overgang van de macht van het bezit naar de macht van de massa (zie p. 39), de Britse suffragettes, het feminisme en de bedreigde mannelijkheid, kernfysica en de hetze tegen Curie, kolonialisme: Leopold II, zijn Congo en Morel, relativiteitstheorie, architectuur en de verwerping van ornamentalisme, massamedia, de consumptiemaatschappij, democratisering en Freud's psychoanalyse. Blom treedt met dit werk in de voetsporen van Barbara Tuchman (De trotse toren - 1962)

BLOM Philipp@ wikipedia

€ 20.0

Warning: mysql_close() expects parameter 1 to be resource, object given in /data/sites/web/mersbe/www/_includes/template/mysql_close.php on line 8