Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /data/sites/web/mersbe/www/BOOK/987683.php:42) in /data/sites/web/mersbe/www/bookshelf_checkout.php on line 428










LEUS Herwig en WEVERBERGH Julien, BOON Louis Paul

Louis Paul Boonboek. Gesprekken met Louis Paul Boon en de spoken van zijn Kapellekensbaan, alsook documenten, brieven, tekeningen, commentaren en ongepubliceerd proza van Boontje.

2de vermeerderde druk. Paperback, in-8, ills. & foto's, tekeningen, 191 pp. Noot LT: Voor wie wil begrijpen wie Boontje was, is en zal blijven: een der belangrijkste Vlaamse auteurs van de 20ste eeuw.

GVA 20040106:
Op kerstavond 2003 is in het AZ-VUB in Jette de oud-journalist, tevens dichter, auteur en vertaler Herwig Leus op 62-jarige leeftijd overleden. Leus was al een tijd ziek en was in het AZ opgenomen wegens hartproblemen. Als schrijver was hij vooral bekend als kenner van het oeuvre van Louis Paul Boon en Paul Snoek. Herwig Leus was 24 toen hij zijn schrijverscarrière startte in het tijdschrift Bok. Leus was bekend om zijn harde en cynische besprekingen en analyses. Het magazine raakte meermaals in de clinch met het literaire tijdschrift NVT ('Nieuw Vlaams Tijdschrift'). Na het verdwijnen van Bok richtte Leus zelf een tijdschrijft op: Mep.
In 1972 geeft Leus samen met zijn ex-collega en vriend Julien Weverbergh het Boonboek uit. Vanaf de jaren '80 werpt Leus zich op als kenner van het werk van de dichter Paul Snoeck. Intussen schrijft hij ook aan drie verzamelboekjes met 'Boontjes'. Later wordt Leus ook de redacteur van de memoires van Jeanneke Boon. In 1997 gaat Leus in het centrum van Brussel wonen en in 1999 wordt hij recensent bij de stadskrant Brussel Deze Week. Leus wordt 'de voorproever', gaat in restaurants eten in schrijft er (positieve) besprekingen over.

LEUS Herwig en WEVERBERGH Julien, BOON Louis Paul@ wikipedia

€ 25.0

Warning: mysql_close() expects parameter 1 to be resource, object given in /data/sites/web/mersbe/www/_includes/template/mysql_close.php on line 8