'we will have no choice but to totally destroy North Korea'

Trump at UN
'we will have no choice but to totally destroy North Korea'


zie ook ons bericht van 4 september

Commentaar: De vraag rijst of een bevel tot een nucleaire aanval van Trump genegeerd kan worden door de militaire leiding. Het antwoord hierop is 'neen'. Enkel een staatsgreep (een soort paleisrevolutie) zou dan kunnen verhinderen dat de USA effectief aanvalt. Het probleem daarbij is dat alle vertrouwensposten in het Witte Huis in handen zijn van haviken en dat de invloed van het militair-industrieel complex op Trump wel heel sterk aanwezig is.
Daarbij moet men bedenken dat geen enkele aanvalsgolf op Noord-Korea het gehele wapenarsenaal in één klap kan vernietigen. De raketinstallaties van NK zijn immers mobiel en de conventionele artillerie zou in ieder geval Seoul (gelegen op 60 km van de grens) kunnen vernietigen.
De retoriek van Trump dient als cement voor het Noord-Koreaanse regime van Kim Jong-Un. Daardoor wordt dat regime zo goed als onkwetsbaar op binnenlands niveau en kan het oproepen tot een suïcidale strijd. In die context groeit de aversie van de Zuid-Koreaanse bevolking tegen de dreigementen van Trump.
Trump at UN@ wikipedia