VRT Nieuwsombudsman antwoordt op onze klacht van 12 maart over het slechts gedeeltelijk uitzenden van de persconferentie van de 1M

LT
VRT Nieuwsombudsman antwoordt op onze klacht van 12 maart over het slechts gedeeltelijk uitzenden van de persconferentie van de 1M
Beste mijnheer Tessens,
Dank voor uw mail aan de VRT Nieuwsombudsman. U mailde ons in verband met de persconferentie van de Nationale Veiligheidsraad op 12 maart.
De persconferentie werd inderdaad niet volledig getoond tijdens het programma Vandaag. Er zijn meerder kijkers die vonden dat VRT NWS ervoor had moeten kiezen om de persconferentie integraal te geven. De nieuwsombudsman heeft dat besproken met de eindredactie van het programma, die begrip toont voor de kritiek. Aan de andere kant wou men de vele vragenstellers ook niet teleurstellen en hun vragen dus aan bod laten komen. Het blijft mensenwerk, wat betekent dat er al eens een fout wordt gemaakt.
De nieuwsombudsman heeft een aantal gelijkaardige reacties ontvangen over dit onderwerp. Hij wil u dan ook bedanken voor de kritische reflectie bij de berichtgeving van VRT NWS. Het is fijn dat u dit laat weten. Met uw reactie kan de redactie alleen maar met nog meer kritische zin naar zichzelf kijken en bijsturen.

Met vriendelijke groeten,
Kobe Lemmens, medewerker Tim Pauwels, VRT Nieuwsombudsman
LT@ wikipedia