NOTA voor dhr Jos FRANKEN, Project Manager KLG

TESSENS Lucas
NOTA voor dhr Jos FRANKEN, Project Manager KLG
1998-10-28


Geachte Heer Franken,
Beste Jos,


Vooreerst wens ik u te danken voor het prettige en open gesprek dat wij maandagavond konden voeren.

Als aanvulling op het bundel dat ik u toen overhandigde vindt u hierbij de nota "Bekabelingsgraad van de particuliere gezinnen in het Vlaams gewest".
94 % van de particuliere gezinnen is bekabeld (cijfer zonder seizoenzuivering voor de Kust).
Deze nota vormt een aanvulling op de statistische benadering in het jaarverslag KLG en kan een aanloop betekenen naar de nominatieve matching waarop nu toch wel sterk wordt aangedrongen. Het spreekt immers vanzelf dat gemeenten met een zeer hoge bekabelingsgraad en een relatief hoog aantal ontduikers bij een nominatieve matching de beste resultaten zullen opleveren. Van de andere kant dient er m.i. een concrete afspraak te worden gemaakt met het controle-team opdat het zich zou bezighouden met taken in gemeenten die moeilijker liggen (waar de resultaten van database matching niet zo evident zullen zijn). Deze taakverdeling zal een groter effect hebben in de bestrijding van de ontduiking. Want zelfs al heeft CIPAL niet de bevoegdheid om de bestrijding van de ontduiking te orchestreren, toch zal CIPAL jaarlijks beoordeeld worden op de geboekte resultaten.

Ik herhaal bij dezer mijn grote interesse voor het OV-dossier.
Vooral de strategische kant van de zaak én de mogelijke synergieën met KLG interesseren mij. Het statistische luik, alle vormen van presentatie, de aanmaak van management-boordtabellen en de opbouw van een OV-expertsysteem lijken mij terreinen te zijn waar ik mijn steentje zou kunnen bijdragen. Wat mij betreft kan de consultancy voor KLG en OV perfect in mekaar overvloeien.

Tot zeer binnenkort.
Met vriendelijke groeten,





Lucas TESSENS
TESSENS Lucas@ wikipedia