Koppeling vluchtelingencrisis aan EU-lidmaatschap Turkije

News
Koppeling vluchtelingencrisis aan EU-lidmaatschap Turkije

Een Europese top in Brussel heeft zondag ingestemd met een hulp van 3 miljard euro aan Turkije om de vluchtelingencrisis in te dijken. Verder wordt de gesprekken over de toetreding van Turkije tot de EU geheractiveerd.
Commentaar:
Indien mocht blijken dat Turkije wapens levert aan ISIS dan is dit een merkwaardige en verontrustende ontwikkeling. De EU zou dan immers zelf de terroristische aanslagen financieren, weliswaar op indirecte wijze. Uitgerekend op dit moment zijn er aanwijzingen - uitgebracht door de Turkse oppositiekrant Cumhuriyet - dat de wapenleveringen aan het zogenaamde 'gemodereerde Syrische verzet' (o.a. aan de Turkmen) moeiteloos doorgesluisd worden naar ISIS/DAESH. Dat zou gebeuren met medeweten van de Turkse geheime dienst (Millî İstihbarat Teşkilâtı of afgekort MİT).
De toetreding van Turkije wordt overwogen en dichterbij gebracht niettegenstaande ernstige schendingen van de persvrijheid en andere mensenrechten door de regering van president Erdogan.
De vriendelijke bejegening van Turkije, kort na het neerschieten van een Russische jager, brengt de EU op ramkoers met Poetin.
Ook nog dit: op televisiebeelden was duidelijk te zien dat Jean-Claude Juncker dronken verscheen op de vergadering. Het drankprobleem van Juncker is een toegedekt geheim in Brussel maar de camera's van tientallen televisiestations lopen natuurlijk wel.


News@ wikipedia