De Lattin Amand
Evoluties van het Antwerpse Stadsbeeld. Geschiedkundige Kronijken 9de deel.
Softcover 208 pp. + [6] Illustraties in ZW. Bevat ook de beknopte inhoudstafel der 9 delen. In dit deel komen o.m. aan bod: Abdij van Pieter Pot, De Burcht, Het Steen, De Burcht- of Sint-Waltrudiskerk, De Vierschaar, Het Huis der Teutoonse Ridders, De Refugie van de Abdij van Affligem, Het Hof van Cruyningen, Huis St. Christoffel, Huis Pollenaken, De Gans in de Zakstraat, De Vismarkt, Rede-zicht in de 16de eeuw, De overzetdienst tussen de stad en Vlaams Hoofd (Linkeroever), Waterpoort, vlieten en ruien, kaaiwerken in 1880. Een belangrijk deel van dit werk is gewijd aan de Abdij van Sint-Michiel (Kloosterstraat), de afschaffing, verkoop als nationale goederen/nationale domeinen, afbraak, scheepstimmerwerf onder Napoleon, bombardement van 1830. Amand de Lattin (°Antwerpen 1880 +1959).

Unavailable

LOMBAERDE Piet (editor), GILS Robert, Himler Albert, JENNES Michel, LOMBAERDE Piet, MENGIN LECREULX P., VANDER EYKEN Julien, VAN DEN HEUVEL Charles
Antwerpen tijdens het Franse Keizerrijk 1804 - 1814. Marine-Arsenaal, Metropool en Vestingstad.
Pb, in-4 , 144 pp, illustraties in kleur en ZW, kaarten, bibliografie. Uitgegeven t.g.v. de tentoonstelling in de KBC-tower in Antwerpen (4/8/1989 - 30/9/1989).

Unavailable

Beetemé G.
Antwerpen Moederstad van Handel en Kunsten, versierd met plannen en platen. Eerste deel. Nieuwe vermeerderde uitgave
Softcover, 285 pp.

€ 15.0

BUY

POFFE Edward
Antwerpen in de XVIIIe eeuw, na den inval der Franschen, met 600 ongekende handschriften
Softcover 507 pp. uncut. Noot LT: Dit is een belangrijk werk en wel wegens de bijlagen, t.w. de transcriptie van 600 brieven en notities (voornamelijk van sous-préfect Dargonne) over de periode 1794-1800 "gevonden in de rijke archieven van de stad, het hoofdbestuur en verschillende gemeenten der provincie Antwerpen, zoowel in losse pakken als in bundels, registers, schrijfboeken en ongekende nota's". Deze transcripties (in het Frans) werden genummerd en van één of meer trefwoorden voorzien.

Unavailable